Torekov Summer House by Wahlin Arkitekter

Located in a Swedish summer town of Torekov, this  mid-century-inspired house was designed with respect to the surrounding nature. Conceived by Wahlin Arkitekter, this private commission sits elegantly among the trees, overlooking the town from a hill.

The floor plan was divided into a public and a private site and this was achieved thanks to recessed floor heights. With its tall, operable windows, the living room can instantly open up towards the terrace and the landscape. A large roof is held up by simple black columns and was designed so as to extend the inside to the outside as much as possible, offering a shelter in case of bad weather. The communal part is separated from a private space with a corridor – on the other side of which architects have fitted the bedrooms and a bathroom. A classic color scheme and practicality of the materials used to execute the project do not distract from the natural beauty of house’s location.






www.wahlinarkitekter.se





More Stories
Rebecca Uth’s Copenhagen Home