Labyrinth by Gijs van Vaerenbergh

The Steel Labyrinths of Gijs van Vaerenbergh

a kilometer of steel corridors was constructed to form a mechanical-look maze at a former coal mine.

In the industrial city of Genk in Belgium, a kilometer of steel corridors was constructed to form a mechanical-look maze at a former coal mine. The installation titled Labyrinth is created as a spiral experience by Gijs van Vaerenbergh in collaboration with the Belgium architect Pieterjan Gijs and Arnout Van Vaerenbergh.

The labyrinth contains various openings and perspectives throughout the maze and makes the viewer experience an ever-changing relationship with the surrounding urban environment.

Labyrinth by Gijs van Vaerenbergh

Labyrinth by Gijs van Vaerenbergh

Labyrinth by Gijs van Vaerenbergh

Labyrinth by Gijs van Vaerenbergh


ADVERTISEMENT

Labyrinth by Gijs van Vaerenbergh

Labyrinth by Gijs van Vaerenbergh

Labyrinth by Gijs van Vaerenbergh

Labyrinth by Gijs van Vaerenbergh

Photos by Johnny Umans

Gijsvanvaerenbergh.com
@Gijsvanvaergenbergh