EPR House by Luis Aldrete

Responding to the movement of the morphology and topology of the surrounding terrain, the EPR House by Luis Aldrete utilizes the expanse of space and strength of solid line. Approached as an “exercise to work the superposition of two volumes,” the steel basement was worked to heighten the deep-rooted nature with the earth whilst the terracotta-toned structure above created incisions in the hopes of offering privacy to the inhabitants.

 

As thoughtfully designed and set out on the inside as on the out, the Mexico based EPR house is an arresting use of space, in response to surrounding.

 

epr-house-luis-aldrete_architecture-8

epr-house-luis-aldrete_architecture-5

epr-house-luis-aldrete_architecture-6

epr-house-luis-aldrete_architecture-3

epr-house-luis-aldrete_architecture-7

epr-house-luis-aldrete_architecture-11

epr-house-luis-aldrete_architecture-1

Photography Paco Pérez Arriaga

via ArchDaily





More Stories
Rebecca Uth’s Copenhagen Home