The Chevron House by Andy Martin Architects

andy-martin-architects-chevron-house-1

Description from Andy Martin Architects:
London-based practice AMA – Andy Martin Architects has recently completed the Chevron House, a project that transformed an existing Edwardian House in a new 5 bedroom family house in a creative suburb of West London. Inspired by the architecture of the existing elegantly proportioned spaces, the design sets out to exaggerate, by scaling the space by removing walls, and attaching new space to create a large Edwardian warehouse on each of the three levels. The ground floor, the public level is essentially one space which is divided only by the use of colour and material. On the second and third levels, the private floors, bedrooms merge into bathrooms and visa versa.

The rear of the property has new extensions off both the living and kitchen reaching into the garden to absorb the light from the south. The clients brief to use colour extensively was applied in such that the walls and ceilings are left light in colour (off white) and that only elements or interventions (joinery etc) would be strongly coloured giving the house a lighter atmosphere with greater sense of perspective. The client is a collector of contemporary British art and it was also an important part of the brief for AMA to how one may integrate it within the house.

Images & Information courtesy of AMA – Andy Martin Architects

Share on StumbleUpon0Pin on Pinterest130Share on Facebook0Tweet about this on Twitter31Share on Google+0Email this to someone


TAGS: , , , , ,