Social Distancing Project with Labyrinth Park in Vienna

Social Distancing Project with Labyrinth Park in Vienna

Austrian Design Studio Precht imagined what could be the park of the future, while integrating the rules of social distancing in the current health crisis context. “The distance park” is a park allowing visitors to walk outside while maintaining distance during the current pandemic.

Social Distancing Project with Labyrinth Park in Vienna

Shaped like a labyrinth, the paths of this park are all parallel and never meet. The park’s design is thought out in the form of a fingerprint, with a wavy pattern and paths that turn towards a center and then lead people to continue moving outward, in a reverse loop.
An estimated walking time of 20min for your ‘individual’ course of around 2000ft (600m) long.

Social Distancing Project with Labyrinth Park in Vienna

“Temporary isolation from the public. A moment to reflect, meditate or simply walk alone through nature, ”reports Precht.

Social Distancing Project with Labyrinth Park in ViennaSocial Distancing Project with Labyrinth Park in Vienna Labyrinth Park Social Distancing Project in Vienna

www.precht.at




EXPLORE DEEPER